פרפרי עש (קישור לWikipedia) בארון גורמים נזקים לאריגים, שכן המזון שלהם הוא אריגים מחומר טבעי (צמר, עור, משי וכותנה). את העש ניתן לגלות באחד משלושת גלגוליו: פרפר, זחל או גולם. גם אם הצלחת לחסל את הפרפר, יש להניח שהוא כבר הטיל ביצה והדור הבא של משפחת העש כבר בדרך.
הפתרון היחיד הינו ריסוס נגד עש.
העש המצוי יותר בארונות שלנו הוא עש הבדים בונה הנרתיק, שסוחב על גבו נרתיק ובו זחל. הזחל ניזון מהנרתיק, העשוי מסיבים של בגד, ומחורר אותו. את הנזק לבגדים גורמים דווקא הזחלים. פרפר העש עצמו, שחי זמן קצר מאוד, עסוק בעיקר בהזדווגות או הטלת ביצים. מכל ביצה תבקע תולעת, שתהפוך לזחל ולפרפר. האור מפריע לעש ולכן יחפש הזחל מקום חשוך ומוסתר.
קשה לטפל לבד נגד עש. אפשר לבצע פעולות שונות כמו אוורור של הבגדים ושינוי הסדר של הבגדים בארון. אפשר גם לרכוש מוצרים שונים נגד עש או להניח מלכודות. אבל אף פתרון אינו מושלם והתסכול הוא גדול כשמגלים זחלים בקפלי הבגדים. הפתרון היעיל ביותר הוא ערן חביב, המדביר החביב, שעל ידי פעולות עישון, ערפול או אידוי בגז יפתור את הבעיה בצורה מיטבית נגד עש.
עש אחר שמטריד את מנוחתנו הוא עש המזון, שחודר דרך שקיות ניילון ועטיפות צלופן ונייר לתוך מאפים שונים, קמח ואבקות אחרות. קצב הריבוי של העש הוא מהיר ביותר, ובתוך זמן קצר הוא מטיל ביצים ומבטיח את דור ההמשך. בנוסף מפתח העש עם השנים עמידות לחומרי הדברה ומנצח אותם. ממדיו הקטנים עוזרים לו להסתתר, לזלול ולהתרבות באין מפריע.
העש, בדומה לכל החרקים, מושפע מעונות השנה. בחורף הוא נכנס לתרדמה, פעילות גופו היא מינימאלית וכך גם צריכת האנרגיה. אחרי פסח הוא מתעורר לפעילות וחוגג בארונות המטבח ובמזווה.
העש יוצר חורים קטנטנים וחודר אל רוב אריזות המזון. לפעמים חודרים גלמים של עש למזון עוד בטרם נארז והם מגיעים איתו הביתה – בתוך האריזות האטומות.
לאחר שמגלים קמח עם תולעים, עטיפת וופלים מחוררת או חור מעצבן בחולצה, חייבים לקרוא למדביר מקצועי.המדביר החביב מרחיק את המזיק בהדברה נגד עש. ריסוס נגד עש, עישון נגד עש או ערפול נגד עש חוסכים מאות שקלים – השווי של המוצרים שהיו נזרקים לפח בגלל חדירת החרקים.