מסעדות מהוות קרקע פורייה לריכוז של מזיקים, הימצאות כמויות מזון רבות מהוות אטרקציה קולנרית למזיקים, מכל הסוגים. הדברת מסעדות כוללות איתור של מקומות הקינון, איתור של מקומות החדירה למסעדה, ריסוס מקומות אלה, הנחת פיתיונות ומניעת אפשרות שהמזיקים ימשיכו לחדור ולקנן שם.
הסיוט של כל בעל מסעדה, מנהל מזנון או חברת קייטרינג הם תיקנים ומכרסמים. החרקים והמכרסמים מעדיפים דווקא את המקומות האלה בגלל כמויות המזון הגולמי שמגיעות לשם, ובגלל כמויות המים הרבות שבהם שוטפים ומנקים את המטבחים והמסעדות.
בהכללה אפשר לומר שאין מסעדה ללא חרקים וכולן צריכות שירותי הדברת מסעדות. תיקנים על כל סוגיהם חודרים גם למקררים ולמחסנים, למקומות שאי אפשר להגיע אליהם בשטיפה וכמובן שלמקומות שמסיבה כלשהי לא שוטפים שם. הם לא בוחלים במקומות מסתור ונכנסים לארונות חשמל ולצנרת פלסטית בתוך הקירות.
לכל מסעדה בעיות משלה והמדביר החביב בודק תחילה מה הטיפול הנדרש (תיקנים, עכברים וכו') ובהתאם לכך בונה תוכנית עבודה ומבצע את ההדברה הדרושה. גם לסוגי מקקים שונים יש טיפול שונה, שלא לדבר על מכרסמים.
מסעדה או מזנון חייבים לערוך הדברה מסודרת על בסיס קבוע של פעם בחודש !!! למדביר החביב מוניטין וניסיון רב בעבודה עם מסעדות ובתי עסק הנעזרים בקביעות בשירותיו. אחרי כל הדברה יורד למינימום מספר החרקים והמכרסמים, לשביעות הרצון המלאה של בעל המקום.